SKIM PELESENAN KEJURULATIHAN KEBANGSAAN (SLKK) 

 PENGENALAN

Lesen Kejurulatihan merupakan gabungan Skim Pelesenan Kejurulatihan Kebangsaan (SLKK) dan Skim Pensijilan Kejurulatihan Kebangsaan (SPKK). Di bawah gabungan skim ini, jurulatih akan diberikan kad lesen dan sijil kejurulatihan sebagai perakuan pengiktirafan di peringkat kebangsaan. Maklumat jurulatih yang berjaya ditauliahkan akan dimasukkan ke pangkalan data National Registry of Coach (NROC).

OBJEKTIF

  • Mengiktiraf jurulatih yang lulus Sijil Sains Sukan dan Sijil Spesifik Sukan mengikut tahap kepada kelayakan Lesen C, Lesen B dan Lesen A.
  • Mewujudkan platform kerjaya dalam kejurulatihan di peringkat akar umbi sehingga peringkat kebangsaan bergantung kepada pengalaman dan pencapaian atlet semasa.


PERHATIAN! 

  • PEMBAYARAN MELALUI WANG POS MALAYSIA TIDAK LAGI DITERIMA BAGI PEMOHONAN LESEN KEJURULATIHAN DI BAWAH SKIM PELESENAN KEJURULATIHAN KEBANGSAAN (SLKK) DAN SIJIL PENGECUALIAN KURSUS.

 

  • Pembayaran Boleh Dibuat Melalui Dua (2) Cara:
  1. Pembayaran tunai;
  2. Transaksi atas talian kepada akaun Institut Sukan Negara :

                                                                      No. Akaun:             1 4 2 3 8 0 1 0 0 1 0 0 0 1

  • SEBELUM membuat seberang transaksi atas talian (bayaran) bagi pemohonan perlu PASTIKAN mendapat kelulusan maklumbalas daripada pihak AKK. Sekiranya pemohonan terbatal kerana tidak menepati syarat – syarat, WANG anda tidak akan dikembalikan.

 

MUAT TURUN

Download (PDF)


  • Borang-borang yang siap di isi boleh dihantar melalui e-mel atau kiriman pos ke alamat (berserta lampiran resit pembayaran).

E-mel:

[email protected]

Alamat:

Akademi Kejurulatihan Kebangsaan
Institut Sukan Negara Malaysia
Kompleks Sukan Negara, Bukit Jalil
57000 Kuala Lumpur.

No. Tel :

03 – 89914852/ 4850/ 4876

(Hanya panggilan pada waktu pejabat sahaja akan di layan)

Waktu Pejabat :

8.30 pagi – 12.30 tengahari

2.30 petang – 4.30 petang

Pegawai Rujukan :

En. Freddy / En. Azhari